Pinjaman Peribadi Kakitangan Kerajaan Negeri Perak – Tanpa Pengesahan Majikan
kelebihan info pinjaman peribadi koperasi

Kakitangan Kerajaan dan Penjawat Awam di Perak adalah diantara organisasi yang diberi kemudahan untuk memohon Pinjaman Peribadi Koperasi di Negeri Perak. Kemudahan tersebut merupakan sebagai satu alternatif utama kepada mereka untuk memohon pinjaman peribadi dari koperasi di Perak sebagai ganti dari pinjaman peribadi yang ditawarkan oleh bank kredit tempatan seperti Maybank, Bank Rakyat dan lain-lain. Pinjaman Koperasi ini juga ditawarkan kepada kakitangan kerajaan yang terkesan ekoran dari penularan Wabak Covid-19 pada tahun 2020.

“Promosi pinjaman koperasi 2023 kembali lagi. Dengan Kadar Tetap Serendah 3.99%* Dan Tunai Ditangan 100%* . Ditawarkan kepada kakitangan kerajaan yang berjawatan tetap. Terima pemohon yang mempunyai masalah Ccris, Ctos dan AKPK. Tanpa kira komitment luar dan Tanpa pengesahan majikan.”

Pinjaman Koperasi di Perak mendapat sambutan yang baik dari kakitangan kerajaan dan penjawat awam kerana koperasi kredit di Perak tidak terikat dengan garis panduan yang diberikan oleh Bank Negara Malaysia dalam meluluskan permohonan pinjaman peribadi kepada kakitangan kerajaan dan penjawat awam di Negeri Perak. Di antara garis panduan tersebut ialah :

• Mengambil kira segala komitmen luar pemohon.
  • Meletakkan paras minimum gaji untuk memohon pinjaman peribadi.
  • Mengambil kira rekod Ccris, Ctos dan Akpk Pemohon.
  • Mengambil kira rekod Ccris Ptptn Pemohon.

Ekoran dari garis panduan tersebut, hampir semua kakitangan kerajaan di negeri Perak gagal mendapatkan kemudahan pinjaman peribadi dari bank kredit. Hal ini sangat membebankan penjawat awam terutama ketika berada didalam situasi kecemasan dan memerlukan bantuan pinjaman peribadi dari bank kredit.

Panel Koperasi

komitment luar tinggi

Kelebihan Pinjaman Koperasi Di Perak – Promosi Tunai 100%

Berbeza dengan bank kredit, koperasi kredit terkemuka di negeri Perak tidak mengambil kira semua faktor dan garis panduan diatas untuk memberi kelulusan kepada permohonan pinjaman peribadi koperasi kakitangan kerajaan di Perak. Alternatif ini digunakan sebaik mungkin oleh kakitangan kerajaan sebagai ganti kepada pinjaman peribadi dari bank kredit terkemuka di Perak.

Kemudahan ini kini boleh dipohon tanpa melalui pengesahan majikan bagi kakitangan kerajaan yang berkhidmat dibawah Akauntan Negara Malaysia.

Pinjaman Peribadi Koperasi di Negeri Perak telah banyak membantu kakitangan kerajaan untuk penstrukturan semula gaji penjawat awam akibat dari hutang lama yang ada (Overlap Pinjaman Lama). Antara faktor  ia dipilih sebagai alternatif utama untuk memohon pinjaman peribadi kakitangan kerajaan di Negeri Perak ialah :

• Tidak mengambil kira rekod Ccris, Ctos dan Akpk.
  • Tidak mengambil kira komitmen luar kakitangan kerajaan.
  • Terima pemohon yang mempunyai rekod Ccris P.T.P.T.N.

Dengan kelonggaran yang diberikan, Kakitangan kerajaan di Negeri Perak dapat memenuhi keperluan kewangan mereka terutama sekali disaat-saat kecemasan.

pegawai pinjaman koperasi malaysiaHubungi kami segera untuk maklumat lanjut. Kami bantu anda dapatkan jumlah pinjaman peribadi koperasi di Negeri Perak yang sesuai dengan kelayakan dan keperluan anda. Konsultasi dan perkidmatan kami adalah percuma.

Semak Kelayakan anda hari ini.

Semak Kelayakan

Kami terima permohonan pinjaman kakitangan kerajaan di Perak dari daerah berikut:
Kinta • Larut, Matang dan Selama • Hilir Perak • Manjung • Batang Padang • Kerian • Kuala Kangsar • Hulu Perak • Perak Tengah • Kampar • Muallim • Bagan Datoh •Ayer Tawar • Bagan Datoh • Bagan Serai • Bagan Sungai Burong • Banir • Batak Rabit • Batu Gajah • Behrang • Bercham • Beruas • Bidor • Bikam • Bota • Bukit Gantang • Bukit Merah • Changkat Jering • Changkat Keruing • Chemor • Chikus • Damar Laut • Gerik • Gopeng • Gua Tempurung • Hutan Melintang • Jelapang • Jenderata • Jerlun • Kamunting • Kampar • Karai • Kota Setia • Kuala Kangsar • Kuala Kurau • Kuala Sepetang • Langkap • Lekir • Lenggong • Lumut • Manjoi • Malim Nawar • Mambang Di Awan • Manong • Menglembu • Meru • Padang Rengas • Pantai Remis • Parit • Parit Buntar • Pasir Salak • Pekan Gurney • Pengkalan Hulu (Keroh) • Bandar raya Proton • Sayong • Selama • Seri Iskandar • Seri Manjung • Simpang Tiga • Sitiawan • Slim • Slim River • Sungai Siput • Sungkai • Taiping • Tambun • Tanjung Malim • Tanjung Piandang • Tanjung Rambutan • Tanjung Tualang • Tapah • Tapah Road • Teluk Batik • Teluk Intan • Teluk Rubiah • Temoh • Temoh Road • Trolak • Trong • Tronoh dan seluruh negeri Perak